Povídání nejen o papričkách pro všechny, co rádi něco pěstují a jsou rádi, když je pálí huba.

Zdravé zobání aneb co s Delicatou

8. září 2013 v 12:50 |  Recepty
Někde jsem si tu posteskla, že tykvička Delicata není nejlepší k dušení, protože zanikne její chuť. Většina receptů na internetu ji proto zpracovává pečením. Zkusili jsme tenhle:
Zapneme troubu na 200 °C. Mezitím podélně rozkrojíme Delicatu a vydlabeme semínka. Páč jsem líná, tykev neloupu. Obě poloviny nakrájíme na měsíčky asi centimetr silné. Silikonovým štětcem potřeme měsíčky olivovým olejem z obou stran. Poklademe na plech a pečeme z každé strany asi patnáct minut. A to je všechno.
Vynikající zobání večer k televizi, zdravé (tykev vůbec nesolíme), chutné a tak jednoduché!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama